IGLO Jan De Vylder

Het intergenerationeel project LinkerOever (IGLO) wil de samenhang tussen verschillende generaties en culturen in de wijk Europark bevorderen. Een nieuwe, sociale structuur moet wonen, zorg, cultuur en maatschappelijke ontplooiing, onderwijs en opvang voor iedereen toegankelijk maken.

Een onderdeel van dit project zijn de 64 serviceflats en een dienstencentrum, ontworpen door Architecten De Vylder Vinck Taillieu. D’hondt-Parein architecten stond in voor advies en uitvoering. Het bouwproject werd ontwikkeld op de plaats van het oude schoolgebouw voor de Chicago building. De serviceflats zijn verdeeld over twee gebouwen, met elk zes verdiepingen. Het dienstencentrum is voorzien op het gelijkvloers niveau tussen beide gebouwen en is omgeven door gesloten buitenruimtes dewelke voorzien zijn van ontspanningsmogelijkheden. De gebouwen zijn toekomstgericht ontworpen en gebouwd.

fotografie – Filip Dujardin

 

 

 

 

  • Projecten
  • Selectie