IGLO Tom Thys

Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) wil de sociale samenhang tussen verschillende generaties en culturen in de wijk Europark bevorderen. Een nieuwe, sociale infrastructuur moet wonen, zorg, cultuur en maatschappelijke ontplooiing, onderwijs en opvang voor iedereen toegankelijk maken.
Een onderdeel van dit project zijn 48 serviceflats, ontworpen door Tom Thys Architecten. Het bouwproject werd ons toevertrouwd en werd ontwikkeld op de Emile Verhaerenlaan. De serviceflats zijn verdeeld over drie gelijkvormige gebouwen, met elk vier verdiepingen. Elke verdieping is onderverdeeld in 4 serviceflats. Er werd voorzien in een individuele aangelegde tuin voor de flats op het gelijkvloers. De gebouwen zijn toekomstgericht ontworpen en gebouwd, en hebben een K-peil van K 40 en een E-peil van E 70.

 

  • Projecten
  • Selectie