De Cade

We trachten een zacht en verwelkomend gebouw te creëren dat zich nederig doch overtuigend opstelt in een stimulerende leeromgeving. Zachte kleuren en natuurlijke materialen dragen bij aan een warm en verwelkomend gevoel. Het ontwerp gaat graag in op het vooropgestelde programma en tracht hiervoor een ambitieuze reactie op te geven.

Het gebouw laat zich als een tuinpaviljoen inpassen in het landschap. De nadrukkelijke expressie van het dak symboliseert een gevoel van beschutting en omarming. Grote horizontale raampartijen leggen de relatie met de groene omgeving. Dikke raamkaders refereren naar de omlijstingen van landschapsschilderijen en kadreren zo krachtig het zicht naar buiten.

De polyvalente turnzaal met ronde dak-koepels vormt het hart van de kleuterschool als een vrij inzetbare ruimte die mogelijkheid geeft tot diverse activiteiten en interactie. Rondom liggen de ruime klaslokalen, steeds in sterke relatie en met directe toegang tot de omliggende buitenruimte. De refter ligt in het verlengde van de polyvalente zaal, tevens met directe toegang naar buiten, en kan door middel van een systeemwand in open relatie geplaatst worden tot de polyvalente zaal waardoor een maximum aan inzetbaarheid en functionaliteit wordt gecreëerd.

Het ontwerp beoogd een functionele werking met de nodige aandacht voor ruimtelijkheid en energie. D’hondt-Parein architecten werd niet als winnaar geselecteerd.

 

  • Projecten
  • Selectie