Visie & Profiel

D’hondt-Parein architecten is een ambitieuze ontwerppraktijk met een uitgebreide expertise in uitvoering. Sinds 1997 werken wij in teamverband aan een divers portfolio waarbij steevast wordt gestreefd naar een duurzame maatwerk-architectuur.

Deze maatwerk-architectuur is een proces dat getuigt van een sterke aandacht voor dialoog. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het aanstellen van een duidelijk aanspreekpunt voor elk project en een regelmatige terugkoppeling naar de klant. Deze constante scherpstelling zorgt voor een efficiënt proces, en een eindproduct dat zowel de bouwheer als de architect overtuigt. Tegelijkertijd trachten we steeds een nauwe samenwerking aan te gaan met studiebureaus stabiliteit en technieken.

Het begrip duurzaamheid maakt over de gehele lijn integraal deel uit van onze visie: elk project wordt ingepast in een duurzaamheidsmodel waarbij niet alleen aan de energetische noden wordt gedacht, maar ook de inpassing op maatschappelijk niveau, zowel lokaal als globaal. Met deze ambitie streven wij ernaar om verantwoorde gebouwen neer te zetten die het evenwicht vinden tussen actuele en toekomstige noden, zonder in te boeten aan eigenheid. Zo ontstaat er samen met u een architectuur die de tijd doorstaat.

Het brede interesseveld van D’hondt-Parein architecten ontwikkelde zich door de jaren heen tot een sterk netwerk en portfolio, actief in diverse sectoren gaande van zorg en huisvesting, tot onderwijs en industrie.

 Team

Wim D’hondt
Dimitri Parein

Erlien Beirinckx
Bram Bosschaert
Annelien De Wel
Marnik Heijligen
Annelies Maeyens
Mariela Suarez Ardanaz
Astrid Nieuwborg